Proje Yönetimi Deneme Sınavı Sorusu #72506

Proje içerisinde yaşanan bir sapmanın çözümüne yönelik eylemler ile ilgili verilen ifadelerden hangisi doğrudur?


Yürütülen faaliyetin beklenilenden uzun sürmesi halinde yeni birey eklemek düzeltici faaliyet olabilir, ekibe yeni katılan bireyin kendi fikir ve görüşlerini projeye aktarması sapmanın çözümü için faydalı olacaktır.
Bazı durumlarda proje planı içindeki iş parçacıkları kaldırılabilir. Uygun iş paketlerinin seçimi kritiktir ve gerçekleşmesi mümkün olmayan iş parçalıkları bu kapsamda düşünülmelidir.
Bazı durumlarda proje planındaki iş parçacıkları dış kaynaklara yaptırılabilir. Bu durumda seçilecek dış kaynağın sadece hızlı ve verimli olması yeterlidir.
Projede önleyici faaliyet olarak ekip üyelerinin sürekli olarak fazla mesai yapması istenebilir.
Projede yaşanan sapmaların önlenmesinde en etkin yöntem proje amaçlarının yeniden değerlendirilmesidir. Projenin belirli çıktılarının olması hiçbir sonuca ulaşılamamasından daha iyidir.

Yanıt Açıklaması: Proje kontrolü sırasında karşılaşılan sapmalara yönelik proje planından belirli faaliyetlerin çıkartılması uygun olarak ele alınmaktadır. burada çıkartılacak faaliyetler kaynak kullanılarak gerçekleştirilemeyecek faaliyetler arasından seçilmelidir. bu sayede kaynaklar verimli şekilde sapmaların düzeltilmesinde değerlendirilebilir.
Yorumlar
  • 0 Yorum