Psikoloji Deneme Sınavı Sorusu #1315056

Bir öğretmenin derslerinde kullanacağı ders planlarını öğrencilerinin öğrenme şekillerine göre düzenlemesi aşağıdakilerden hangisinin bir göstergesidir?


Öğretmen, psikoloji bilimi yoluyla ulaşılan bilgileri günlük hayata uygulamak, pratik sorunları çözmede kullanmak amacıyla değerlendirmektedir.
Öğretmen, psikoloji bilimi yoluyla insanın davranışını açıklayan, genel kabul edilebilir bir bilgi tabanı oluşturmak amacıyla kullanmaktadır.
Öğretmen öğrencilerin davranışlarının ne kadarının kalıtsal ve yapısal etkenlerden, ne kadarının ise çevresel etkenlerden kaynaklandığını araştırmaktadır.
Öğretmen öğrencilerin herhangi bir davranışlarının ne kadarının farkında olduğunu, ne kadarının ise bilinçaltı süreçler tarafından belirlendiğini araştırmaktadır.
Öğretmen öğrencilerin davranışlarının ne kadarının kendilerine has, özel vasıflarından dolayı, ne kadarının ise içlerinde yaşadıkları toplum ve kültürün sonucu olduğunu araştırmaktadır.

Yanıt Açıklaması: Uygulamalı alanlarda çalışan psikologlar daha önce oluşturulan bilgi tabanından ve var olan kuramlardan yola çıkarak günlük hayattaki pratik sorunlara çözümler bulmayı amaçlar. Psikolojinin uygulamaları günümüzde özellikle sağlık, trafik, eğitim, iş, hukuk, politika, mühendislik ve spor gibi alanlarda yapılmaktadır. Örneğin, insanların renk algısı bilgisinin trafik işaretlerinin tasarımında kullanılması, öğrenme şekillerine göre ders programlarının düzenlenmesi veya tutumların nasıl değiştiği bilgisinden yola çıkarak reklamlar yapılması psikolojinin uygulamalarına örnek olabilir. Doğru cevap A şıkkıdır.
Yorumlar
  • 0 Yorum