Psikoloji Deneme Sınavı Sorusu #1315823

Apple marka teknolojik ürünlerin sağlamlık ve güvenirlik özelliği ile konumlandırılması pazarlama iletişiminin hangi özelliğini ön plana çıkarmaktadır?


Pazarlamacılar, markalı ürünleri, tüketicilerin zihinlerinde kolayca hatırlanabilecek ve tercih edilmelerini çabuklaştırabilecek şekilde yerleştirme gayreti içindedirler.
Firmalar, iş hedeflerine ulaşmak için hedef kitleleriyle sürekli çeşitli iletişim yöntemleri ve biçimleriyle etkileşimde bulunmaktadırlar.
Mevcut müşterilerini koruyup, potansiyel müşterileri kazanmak amacıyla her ölçekten, her sektörden marka yöneticileri, oldukça geniş çaplı pazarlama bütçelerini gözden çıkarmak zorundadırlar.
Müşterilerin isteklerini ve ihtiyaçlarını teşhis etmek, uyarmak veya tatmin etmek için markalarla ilgili enformasyonun ve anlamların sembollerin yardımıyla kitlesel ve birebir iletişim araçlarıyla aktarımı yapılmaktadır.
Markalar potansiyel müşteriler ile doğrudan ilişki kurmak ve onlardan hemen yanıt almak amacıyla posta, telefon, katalog, kupon, telefonla sipariş gibi araçlarla iletişim çabaları yürütmektedirler.

Yanıt Açıklaması: Pazarlamacılar, markalı ürünleri, tüketicilerin zihinlerinde kolayca hatırlanabilecek ve tercih edilmelerini çabuklaştırabilecek şekilde konumlandırmaya uğraşırlar. Örneğin, Volvo otomobilleri ‘güvenlik’ özelliğiyle konumlandırılır. Tüketicinin bir markayı kendi yaşam biçimiyle özdeşleştirmesinde ve markalı ürünleri satın almaya ikna olmasında, pazarlama iletişiminin oldukça önemli bir rolü bulunur. Doğru cevap A şıkkıdır.
Yorumlar
  • 0 Yorum