Psikoloji Deneme Sınavı Sorusu #1315849

Tüketici davranışıyla ilgili olarak aşağıda verilen bilgilerden hangisi doğru bir bilgidir?


İnsanların ihtiyaçlarını ve isteklerini tatmin etmelerini sağlayacak mal ve hizmetleri aramaları, seçmeleri ve satın almaları süreciyle sınırlıdır.

Tüketici davranışları her zaman geniş çaplı bir araştırma ve değerlendirme sürecini kapsar.

Pazarlamacıların satın alma davranışını etkilemedeki başarıları, önemli ölçüde tüketici davranışlarını doğru anlamalarına bağlıdır.

İyi bir pazarlama ve reklam sürecinin yürütülmesiyle, motivasyon, algılama, öğrenme, tutumlar, ikna gibi kavramların ve ilkelerin bilinmesine gerek kalmamaktadır.

Tüketici davranışlarının analizinde sosyoloji biliminden önemli ölçüde yararlanılmaktadır.


Yanıt Açıklaması:

Tüketici davranışı, insanların ihtiyaçlarını ve isteklerini tatmin etmelerini sağlayacak mal ve hizmetleri aramaları, seçmeleri, satın almaları, kullanmaları ve çöpe atmaları eylemlerinin bütününü ifade eden bir terimdir. Birçok ürün (ev, otomobil, tatil, mobilya vb.)  için satın alma süreci geniş çaplı bir araştırma ve değerlendirmeyi kapsarken bazen de bu kararlar markette görülen indirimli ürünün o sırada alınması gibi anlık olarak gerçekleştirilmektedir.

Pazarlamacıların satın alma davranışını etkilemedeki başarıları, önemli ölçüde tüketici davranışlarını doğru anlamalarına bağlıdır. Bu doğrultuda tüketici davranışlarının analizinde, motivasyon, algılama, öğrenme, tutumlar, ikna gibi psikolojiyle ilgili kavramların ve ilkelerin bilinmesini gerekli kılmaktadır. Bu anlamda da psikoloji bilimi, hedef tüketicileri ikna etmeye yönelik etkili pazarlama iletişimi ve halkla ilişkiler kampanyaların hazırlanmasında ve uygulanmasında kritik öneme sahiptir. Doğru Cevap C seçeneğidir.

Yorumlar
  • 0 Yorum