Radyo ve Televizyon Haberciliği Deneme Sınavı Sorusu #1155209

Aşağıdakilerden hangisi televizyon için haber hazırlayan bir habercinin, dikkat etmesi gereken unsurlardan biri değildir?


Haberi toplarken doğru ve güvenilir kaynaklara ulaşmalı, topladığı bilgileri kontrol etmelidir. Bilgilerin doğruluğunu araştırmadan haberi yazmamalıdır.

Temel unsur sestir. Haberi toplarken haberle ilgili sesleri de toplamalıdır. Bu sesler hem yayın kalitesine uygun olmalıdır hem de dinleyiciye bilgi vermeli ve ilgisini çekmelidir

Televizyonda temel unsur ses ve görüntüdür. Haberi toplarken haberle ilgili ses ve görüntüler mutlaka toplanmalıdır. Bunlar hem yayın kalitesine uygun olmalıdır, hem de izleyenlere bilgi vermeli ve ilgisini çekmelidir. 

Zaman çok değerlidir. Haberi toplarken hızlı davranmalıdır.

Haber metninde gereksiz ayrıntılara yer verilmemeli, metin yazılırken noktalama işaretleri doğru kullanılmalı, devrik cümle kurulmamalıdır ki sunucu doğru aktarabilsin.


Yanıt Açıklaması:

Radyoda temel unsur sestir. Haberi toplarken haberle ilgili sesleri de toplamalıdır. Bu sesler hem yayın kalitesine uygun olmalıdır hem de dinleyiciye bilgi vermeli ve ilgisini çekmelidir. B şıkkında verilen bu yanıt Radyo için haber hazırlayan habercinin dikkat etmesi gereken unsurlardandır.

Yorumlar
  • 0 Yorum