Radyo ve Televizyon Programcılığının Temel Kavramları Deneme Sınavı Sorusu #1317242

I. Bir fikrin televizyon programına dönüştürülmesi sürecinden yapılan ilk görüntü kaydına kadar gerçekleştirilen aşama olarak tanımlanır

II. Bu süreçte nce fikirler belirlenir ve bir konu üzerinde odaklanılır.

III. Oluşturulan fikir önce basit sinopsis haline getirilir daha sonra ise geliştirme senaryosu olarak da tanımlanan tretmana dönüştürülür.

IV. Bu süreçte program fikri görüntü ve ses ortamına aktarılır.

V. Bu aşama sadece kurgu değil, her türlü ses, grafik, görüntü, fotoğraf, animasyonun eklendiği; renk, ses düzeltmesinin, özel efektin yapıldığı aşamadır.

Yukarıdakilerden  hangileri  bir televizyon programı yapımında yapım öncesi sürece ilişkindir?


I, II ve III

II, III ve V

III,IV ve V

I, IV ve V

II,III, IV


Yanıt Açıklaması:

Yapım öncesi, bir fikrin televizyon programına dönüştürülmesi sürecinden yapılan ilk görüntü kaydına kadar gerçekleştirilen aşama olarak tanımlanır. Projenin gerçekleştirilmesi için yapılan ilk kayıt ile birlikte artık yapım aşamasına geçilmiş olur. Yapım öncesi süreçte önce fikirler belirlenir ve bir konu üzerinde odaklanılır. Oluşturulan fikir önce basit sinopsis haline getirilir daha sonra ise geliştirme senaryosu olarak da tanımlanan tretmana dönüştürülür. Bundan sonraki aşamalar ise senaryolaştırma, çekim senaryolarının hazırlanması ve son olarak da (yapım sektöründe yaygın olarak İngilizcesi kullanılan - storyboard) görselleştirme kağıtları hazırlanır.

Yorumlar
  • 0 Yorum