Radyo ve Televizyon Programcılığının Temel Kavramları Deneme Sınavı Sorusu #1317713

Aşağıdaki ifadelerden hangisi; taslak ve tasarım aşamaları arasındaki farkın en doğru ifadesidir?


Taslak aşamasında, yalnızca programda aktarılacak tüm ana başlıklar belirlenirken tasarım aşamasında bu düşüncelerin hangi alt başlıklarda aktarılacağı belirlenir.
Taslak aşamasında, yalnızca programda aktarılacak düşünceler düzenlenirken, tasarım aşamasında bu düşüncelerin nasıl, hangi sırayla aktarılacağı, programın yapısı belirlenir.
Taslak aşamasında, programda aktarılacak düşünceler araştırılırken, tasarım aşamasında bu düşünceler düzenlenir.
Taslak aşamasında, programda aktarılacak düşünceler düzenlenir ve sıralanır, tasarım aşamasında programın ana fikri belirlenir.
Taslak aşamasında, yalnızca programda yer alacak konu ve kişilere karar verilirken, tasarım aşamasında ana fikir ve alt başlıklar belirlenir.

Yanıt Açıklaması: Kurmaca olmayan televizyon programlarının tasarımında araştırma aşamasından sonra taslak hazırlama ve tasarım aşamaları yer almaktadır. Taslak hazırlama, tasarım öncesi bir aşama olarak doğru tasarımı gerçekleştirmek için yapılan ön çalışmaları kapsar. Bu aşamada ana fikir, ana başlıklar ve alt başlıklar belirlendikten sonra programın amacı, hedef kitlesi ve süresi göz önünde bulundurularak tasarım çalışmasına başlanır. Taslak hazırlamak, yalnızca programda aktarılacak düşünceleri düzenlemektir. Bu düşüncelerin nasıl, hangi sırayla aktarılacağı, programın yapısı tasarım aşamasında belirlenir. Doğru yanıt B seçeneğidir.
Yorumlar
  • 0 Yorum