Rehberlik Deneme Sınavı Sorusu #526526

40 yaşına geldiğinde hedeflediği pek çok şeyi başardığını düşünen Ali Bey, artık kendini tanımak istemekte, müziğe olan ilgisi aracılığıyla bir enstrüman çalmayı öğrenmeye çalışmaktadır. 

Buna göre Ali Bey'in enstrüman çalma yönündeki çaba ve gereksinimi aşağıdaki seçeneklerden hangisinde doğru bir şekilde ifade edilmiştir?


Güvenlik

Saygı duyulma

Mesleki gelişim

Kendini gerçekleştirme

Ait olma


Yanıt Açıklaması:

İnsanlar, yaşam sürecinde kimi zaman rastlantılarla kimi zaman da bilinçli öğrenme ortamları aracılığıyla bilgiler kazanırlar. Yeni bilgiler yeni davranışların geliştirilmesine ortam yaratır. Kişiler, yaşantılar yoluyla kazandıkları bilgileri kullanarak amaçlarına ulaşmaya, yaşam kalitelerini yükseltmeye ve “kendini gerçekleştirme” yönünde adımlar atmaya yönelirler. Kendini gerçekleştirme, kişinin sahip olduğu ancak farkında olmadığı potansiyellerini keşfetmesi ve etkili bir şekilde kullanması anlamına gelmektedir. Soru kökünde verilen örnekte Ali Bey'in müzik konusundaki potansiyelini keşfetme ve kullanma süreci kendini gerçekleştirme sürecini örneklendirmektedir. Doğru yanıt D'dir.

Yorumlar
  • 0 Yorum