Reklam Kampanya Analizi Deneme Sınavı Sorusu #922714

Aşağıdakilerden hangisi tüketicinin ürettiği reklamın pazarlama sektöründe giderek daha fazla dikkat çekmesinin nedenleri arasında yer almaz?


Tüketicilerin marka hakkındaki geri-bildirimleri marka yönetimi açısından çok değerlidir.

İnternet ortamından ağızdan ağıza iletişim (eWOM) ile geleneksel reklamlara kıyasla daha hızlı şekilde marka farkındalığı artırılabilmektedir.

Tüketicinin ürettiği içerik profesyonel ajanslara kıyasla çok daha düşük maliyetle oluşturulabilmektedir.

Alışılmadık reklam biçimi reklam kirliliği içinde fark edilmesi zor olan geleneksel reklamlara iyi bir alternatif niteliği taşımaktadır.

Üreticiler ve reklam ajansları markayla ilişkili içerik oluşturmada oldukça yetenekli olabilmektedirler.


Yanıt Açıklaması:

Tüketicinin ürettiği reklamın pazarlama sektöründe giderek daha fazla dikkat çekmesinin nedenlerini beş maddede sıralanabilir: Birincisi, tüketicinin ürettiği içerik profesyonel ajanslara kıyasla çok daha düşük maliyetle oluşturulabilmektedir. İkincisi, tüketicilerin marka hakkındaki geri-bildirimleri marka yönetimi açısından çok değerlidir. Üçüncüsü, bu alışılmadık reklam biçimi reklam kirliliği içinde fark edilmesi zor olan geleneksel reklamlara iyi bir alternatif niteliği taşımaktadır. Dördüncüsü, internet ortamından ağızdan ağıza iletişim (eWOM) ile geleneksel reklamlara kıyasla daha hızlı şekilde marka farkındalığı artırılabilmektedir. Beşincisi, tüketiciler markayla ilişkili içerik oluşturmada oldukça yetenekli olabilmektedirler.

Yorumlar
  • 0 Yorum