Reklamda Yaratıcılık ve Yazarlık Deneme Sınavı Sorusu #1067258

Her mecranın kendine özgü dinamikleri olsa da reklam yazarı eninde sonunda bir metin kaleme alacaktır. Dolayısıyla yazma eylemine ne şekilde yaklaşacağı son derece önemlidir. Aşağıdakilerden hangisi gazete ve dergi için reklam yazımı konusundaki önerilerdendir?


Mutlaka tek bir iş üzerinde yoğunlaşılmalıdır. 

Yazmak bir disiplin işidir.

Metin kısa ve anlaşılır olmalıdır.

En kestirme iletişim yolu kurulmalıdır. 

Bir yönlendirme levhası gibi işlev görür.


Yanıt Açıklaması:

Reklam yazarları mecralar üzerinde uzmanlaşma şeklinde bir çalışma disiplinine sahip değildirler. Yani bir reklam yazarı sadece gazete veya sadece radyo reklamı yazmaz. Bunun yerine her mecranın kendine has özelliklerini bilir, hazırladığı yaratıcı fikir ve metinleri buna göre adapte eder. Dolayısıyla her mecranın kendine özgü dinamikleri olsa da reklam yazarı eninde sonunda bir metin kaleme alacaktır. Dolayısıyla yazma eylemine ne şekilde yaklaşacağı son derece önemlidir. Bu konuda çeşitli öneriler getirilebilir:

  • Tek bir yaratıcı fikir ve tek bir anlatım biçimi yeterli değildir.

  • C¸ok sayıda fikir ve metin oluşturabilmek, çalışma biçimini doğru yönlendirmekle mümkündür.

  • Yazmak bir disiplin işidir. Reklam yazarları sanatçıların aksine, yazmak için doğru zaman, yer ve ilham beklentisi içinde olamazlar.

  • Reklamcılık çok yoğun çalışılan bir alanıdır. Bu tarz bir ortamda tek bir iş üzerinde yoğunlaşmak her zaman mümkün değildir.

  •  Başarılı bir reklam yazarının yeniden değerlendirme yeteneği son derece önemlidir.
     
     
Yorumlar
  • 0 Yorum