Reklamda Yaratıcılık ve Yazarlık Deneme Sınavı Sorusu #1069427

Reklam ajansı yapılanmasında hedef kitleye mesajın en etkili biçimde ulaşmasından sorumlu bölüm aşağıdkilerden hangisidir?


Müşteri İlişkileri Bölümü

Medya Planlaması ve Medya Satın Alımı Bölümü

Yaratıcı Bölüm

İç Hizmetler Bölümü

Trafik Bölümü


Yanıt Açıklaması:

Medya Planlaması ve Medya Satın Alımı Bölümü

Hedef kitleye mesajın en etkili biçimde ulaşmasından sorumlu bölümdür. Medya bölümündeki görevler, planlama, satın alma ve araştırma olarak üç ayrı başlıkta yürütülmektedir.

Medya Planlamacısı (Media Planner): Planlama, hangi ortamın veya medyanın ne zaman, ne kadar zaman aralığı içinde ve ne kadar maliyetle kullanılacağını belirlemeyi içermektedir.

Medya Satın Alıcı (Media Buyer): Medya satın alıcı hangi medyanın ne maliyetle kullanılabileceğini saptar. Satın alma, müşteri tarafından onaylanan plana uygun olarak medyayı kullanmaktır.

Medya Araştırması (Media Research): Birçok medya bölümü, medya bilgilerini değerlendirmeye tabi tuttuğu bir araştırma bölümüne sahiptir. Bu bölüm, medya araştırma müdürünün hazırladığı; izleyici veya dinleyici kompozisyonu, programların izlenme oranlarının saptanması, gelecekteki maliyetlerin tahmini araştırması gibi işler üzerinde yoğunlaşmıştır.

Yorumlar
  • 0 Yorum