Rekreasyon Yönetimi Deneme Sınavı Sorusu #497735

I. Sosyal yönelim, tüketicinin kendisi ve başkaları için keyfî olarak tahsis ettiği zamanın kategorize edilmesini ifade etmektedir.
II. Geçici yönelim, bireylerin geçmişteki başarılarını, o an yasadıklarını ve geleceğe dair bakış açılarını değerlendirmektedir.
III. Planlama yönelimi, üstlenilen görev sayısı ile ilgili olup, tüketicinin o anda çok görev üstlenmesini veya tek bir şeyi yapmak istemesini ortaya koymaktadır
IV. Polikronik yönelim zaman yönetimin bir türü olup, analitik olmaktan, anlık olmaya kadar iki uçlu bir yelpazeyi kapsamaktadır
Boş zaman davranışları ve boş zamana yönelik eğilimlerle ilgili olarak yukarıdaki yargılardan hangileri doğrudur?


I ve II

II ve III

II ve IV

I, III ve IV

I, II, III ve IV


Yanıt Açıklaması:

Sosyal yönelim, tüketicinin kendisi ve başkaları için keyfî olarak tahsis ettiği zamanın kategorize edilmesini ifade etmektedir. Geçici yönelim, bireylerin geçmişteki başarılarını, o an yaşadıklarını ve geleceğe dair bakış açılarını değerlendirmektedir. Planlama yönelimi, zaman yönetiminin bir türü olup, analitik olmaktan (yoğun planlama yapan tüketici), anlık olmaya (planlama yapmayıp anlık yasamayı tercih eden tüketici) kadar iki uçlu bir yelpazeyi kapsamaktadır. Polikronik yönelim ise üstlenilen görev sayısı ile ilgili olup, tüketicinin o anda çok görev üstlenmesini veya tek bir şeyi yapmak istemesini ortaya koymaktadır.

Yorumlar
  • 0 Yorum