Sağlık Hizmetleri Pazarlaması Deneme Sınavı Sorusu #52110

Aşağıdakilerden hangisi pazarlama talep ilişkisi içerisinde bulunan “Negatif Talep” stratejisini tanımlamaktadır ?


Hedef tüketicilerin ürüne ilgisiz ya ada kayıtsız olması durumudur. Bu noktada pazarlamanın görevi ürünün faydalarını kişisel ihtiyaçlarla birleştirmenin yolunu bulmaktır.
Bazı örgütlerin baş edebildiğinden ya da istediğinden çok daha yüksek bir talep düzeyi ile karşılaşmaları durumudur. Pazarlama talebi ortadan kaldırmayı değil, düzeyini azaltmayı amaçlamaktadır.
Örgütlerin sahip oldukları iş miktarından memnun oldukları zaman karşı karşıya kaldıkları durumdur. Pazarlamanın görevi, değişen pazar tercihleri ve daha güçlü rekabet olasılığı ile karşılaşıldığında da mevcut talep düzeyini sürdürmektir.
Ürünlerin biri ya da daha fazlası için azalan talep ile karşı karşıya kalma durumudur. Pazarlamanın görevi yeniden pazarlama yoluyla talebi tersine çevirmektir.
Pazarın büyük bir kısmı kendilerine sunulan ürün ya da hizmetten hoşlanmıyorsa ondan kaçınmak için bir ücret ödemeye hazır olması durumudur. Pazarlamanın görevi üründen niçin hoşlanmadığını ve tutumlarını değiştirip değiştirmeyeceğini analiz etmektir

Yanıt Açıklaması: Pazarın büyük bir kısmı kendilerine sunulan ürün ya da hizmetten hoşlanmıyorsa ve gerçekte ondan kaçmak için bir ücret dahi ödemeye hazırsa pazarın negatif talep durumunda olduğu söylenebilir. Pazarlamanın görevi pazarın üründen niçin hoşlanmadığını ve bir pazarlama programının yeni ürün tasarımı, daha düşük fiyat, iyileştirilmiş ulaşılabilirlik ve daha pozitif tanıtımlar yoluyla pazarın inanç ve tutumlarını değiştirip değiştiremeyeceğini analiz etmektir.
Yorumlar
  • 0 Yorum