Sağlık Hizmetleri Pazarlaması Deneme Sınavı Sorusu #52117

Aşağıdakilerden hangisi pazarlama ile ilgili eleştiriler kapsamında “pazarlama saldırgandır” görüşünü açıklamaktadır?


Örgütler pazarlamayı hedef pazarı kendi çıkarları doğrultusunda manipule etmek için kullanmaktadırlar. İnsanları korkutabilmekte ve kişileri kendi istekleri dışında davranmaya itici ve rahatsız edici olarak görülmektedir.
Belirli sağlık hizmetleri için arz miktarı talepten fazla olduğunda sağlık kurumları kendilerini zorunlu olarak rekabet içinde bulmaktadırlar.
Pazarlama yoluyla insanların hayatlarına izinsiz girilmektedir. Pazar araştırmacıları insanların hoşlandıkları ve hoşlanmadıkları şeyleri, inanç ve tutumlarını, gelirleri gibi kişisel özellikleri sormak için evlere kadar girebilmektedirler.
Pazarlamanın sağlık bakım kalitesini düşüreceği, reklam veren birçok sağlık hizmeti sunucusu aldatıcı bir şekilde davranacağı düşünülmektedir.
Sağlık sektöründe gereksiz hizmet kullanımı ile sıkça karşılaşıldığı için pazarlama tanıtım tekniklerinin gereksiz ilave talep yaratacağıdır.

Yanıt Açıklaması: Pazarlama ile ilgili eleştirilerden biri de pazar araştırmaları yoluyla insanların hayatlarına izinsiz girilmesidir. Tüm tüketim endüstrilerinde pazar araştırmaları yayılmacı ve saldırgandır; çünkü pazar araştırmacıları insanların hoşlandıkları ve hoşlanmadıkları şeyleri, inanç ve tutumlarını, gelirlerini ve diğer kişisel özelliklerini sormak için insanların evlerine kadar girebilmektedir.
Yorumlar
  • 0 Yorum