Sağlık Hizmetleri Pazarlaması Deneme Sınavı Sorusu #52543

Aşağıdakilerden hangisi Pazar Bölümlendirme Kriterlerinden biri değildir?


İyi bir pazar bölümlendirmesi tanımlanabilir (identifiable) olmalıdır, yani kullanıcı grubun özellikleri (profili) kolayca çıkarılabilmelidir.
Kitlesel (Farklılaştırılmamış) Pazarlama İşletme pazarı bölümlendirme yerine tüm pazara kitlesel bir biçimde, tek mal veya hizmet ve tek pazarlama karması ile hitap edebilir.
Pazar bölümlendirmesi sürecinde kullanılması gereken diğer kriter, ürün ya da hizmetin kârlılığıdır (profitable).
Tutarlılık (consistency) kriteri farklı pazar bölümlerine hitap eden sağlık kuruluşları için önemlidir ve pazar bölümlerinin kendi aralarında tutarlı olup olmadığı bu kritere göre değerlendirilir.
Pazar bölümlendirmesi sürecinde kullanılması gereken bir diğer kriter, pazar üyelerinin o ürünü ya da hizmeti satın almaya eğilimli (inclined) olup olmadıkları ya da bu durumun muhtemel olup olmadığıdır.

Yanıt Açıklaması: İşletmeler, pazarı bölümlere ayırma ve bunlardan birini veya birkaçını seçerek, her bölüme uygun ürün veya hizmet geliştirme; bu bölümler için uygun pazarlama karması oluşturma yolunu tercih etmektedirler. Kitlesel (Farklılaştırılmamış) Pazarlama da bu disiplinde, pazar araştırma düzeyleri içerisinde yerini alır.
Yorumlar
  • 0 Yorum