Sağlık Hizmetleri Pazarlaması Deneme Sınavı Sorusu #52545

Sağlık kurumları, yaşam biçimine göre bölümlendirme yapabilmek için hizmet sundukları bireylerin veya potansiyel kullanıcıların tutum, ilgi ve görüşlerini bilmek zorundadırlar. Bu sınıflandırmada öncelikle gelir durumuna göre iki ana grup belirlenir ve daha sonra her grup altında dört farklı tüketici sınıfı daha oluşturulur. Aşagıdakilerden hangisi yeteri kadar kaynakları olan gruplardan biridir?


Yapıcılar: İş ve ev ortamlarına odaklanan pratik, kendi kendine yeterli, geleneksel ve evcimen insanlardır. Pratik ya da işlevsel bir amacı olan temel ürünleri tercih ederler.
Savaşçılar: Değişiklikten endişe eden yaşlı, emekli, pasif insanlardır. Tercih ettikleri markalara sadıktırlar.
Düşünenler: İdeallerle motive olan, düzen, bilgi ve sorumluluğa değer veren olgun, mutlu ve düşünceli insanlardır. Bu kişiler ürünlerde dayanıklılığa, işlevselliğe ve kıymete önem verirler.
Muhafazakârlar: Güçlü inançları olan tutucu, geleneksel ve sıradan insanlardır. Tanıdık, Amerikan ürünlerini tercih ederler ve kendini ispat etmiş markalara bağlıdırlar.
Çabalayanlar: Diğerlerinin onayını arayan fakat kaynakları sınırlı olan, en son modayı takip eden ve eğlenceyi seven insanlardır. Daha zengin olanların satın aldıklarını andıran ve belirli bir tarzı olan ürünleri tercih ederler.

Yanıt Açıklaması: Sağlık kurumlarının pazarlarını bölümlendirirken kullanabilecekleri üçüncü temel kriter pazarları yaşam biçimi ve toplumsal sınıflara göre ayırmaktır. Bu tür bölümlendirmede kullanılan özellikler psikografik nitelikler olarak adlandırılmaktadır.Düşünenler grubu, yeteri kadar kaynakları olan gruplardan biridir.
Yorumlar
  • 0 Yorum