Sağlık Hukuku Deneme Sınavı Sorusu #1372512

A tipi poliklinik için aşağıdakilerden hangisi doğrudur ?


En az iki tabip tarafından müştereken açılabilen ve işletilebilen, hizmet birimleri doğrudan birbiriyle bağlantılı olacak şekilde oluşturulan ve Yönetmelik ile belirlenen asgari şartları taşıyan sağlık kuruluşudur.

Faaliyetine esas uzmanlık dallarında yönetmelikte belirtilen asgari şartları taşıyan ve klinik uzmanlık dallarında en az dört hekimin çalıştığı sağlı kuruluşudur.

Görüntüleme ve/veya radyoterapi, nükleer tıp, fizik tedavi gibi muayene tanı ve/veya tedavi hizmeti sunan sağlık kuruluşudur.

Tıbbi tahlil işlemi yapan ve uzman sorumluluğunda faaliyet gösteren sağlık kuruluşudur.

Bir tabip tarafından müstakilen açılan, Yönetmelikte belirlenen asgari şartları taşıyan ve Yönetmelik ile tanımlanan tıbbi işlemlerin yapılabildiği sağlık kuruluşudur.


Yanıt Açıklaması:

A tipi poliklinik, en az iki tabip tarafından müştereken açılabilen ve işletilebilen, hizmet birimleri doğrudan birbiriyle bağlantılı olacak şekilde oluşturulan ve bu Yönetmelik ile belirlenen asgari şartları taşıyan;

B tipi poliklinik ise en az iki tabip tarafından müştereken işletilebilen sağlık kuruluşudur.

Tıp merkezi, faaliyetine esas uzmanlık dallarında yönetmelikte belirtilen asgari şartları taşıyan ve klinik uzmanlık dallarında en az dört hekimin çalıştığı sağlık kuruluşudur.

Laboratuvar, tıbbi tahlil işlemi yapan ve uzman sorumluluğunda faaliyet gösteren sağlık kuruluşudur.

Müessese, görüntüleme ve/veya radyoterapi, nükleer tıp, fizik tedavi gibi muayene tanı ve /veya tedavi hizmeti sunan sağlık kuruluşudur.

Yorumlar
  • 0 Yorum