Sağlık Kurumları Yönetimi 1 Deneme Sınavı Sorusu #1201313

Aşağıdaki toplumsal özellik ve değerlerden hangisi veya hangileri Türk sağlık siteminde etkili olan ögeleri arasında yer alır?

  1. Yardımseverlik
  2. Karşılıksız dayanışma
  3. Aile bağları


I ve II

II ve III

I, II ve III

I ve III

Yalnız III


Yanıt Açıklaması:

Türkiye’de tarihten gelen vakıf kültürünün etkileri halen sürmektedir. Bu kültürün ana teması, yardımseverlik ve karşılıksız dayanışmadır. Son yıllarda komşularımızda sürdürülen savaş nedeniyle ülkemize gelen göçmenlere sahip çıkma konusundaki tavrımız, Batı ülkeleriyle kıyas kabul etmeyecek şekilde belirgindir. Hatta bütün dünyaya örnek teşkil edecek şekildedir. Gerek dünyadaki kriz bölgelerine yapılan yardımlar, gerek yurt içindeki mağdurlara verilen barınma ve sağlık hizmetleri için yapılan harcamalar toplumda bir şika^yet konusu değil, aksine toplumun dayanışma duygusu açısından tatmin olmasına yol açmaktadır.

Yaşlanan nüfusa rağmen yaşlıların bakımının büyük oranda aile içinde yürütülebilmesi, hastanelerde aile fertlerinin refakatçi olarak hastayla birlikte kalması, yaygın geleneksel tedavi uygulamaları gibi birçok husus, toplumun kabulleri ve değerleriyle açıklanabilir.

Yorumlar
  • 0 Yorum