Sağlık Kurumları Yönetimi 1 Deneme Sınavı Sorusu #1336909

Birçok işletmede olduğu gibi sağlık kuruluşları açısından belki de en önemlisi İnsan kaynakları olmaktadır. Aşağıdakilerden hangisi bunun nedenlerinden biridir?


Eksikliğinde yerine konulması en kolay kaynak türüdür.

Sağlık profesyonellerini yetiştirmek kısa zaman almaktadır ve düşük maliyet taşımaktadır.

Bütün hastanelerde giderlerin % 40’dan fazlası kişilere ödemelerden oluşmaktadır.

Bütün teknoloji yoğunluğuna rağmen sağlık hizmetleri emek-yoğun hizmetler arasındadır, yani hizmet süreçlerinin büyük orandaki kısmı insan eliyle yürütülmektedir.

Sağlık işletmelerinde onlarca aynı meslekten yüzlerce, daha büyük kuruluşlarda ise binlerce kişi çalışmaktadır.


Yanıt Açıklaması:

Kullanılan kaynaklar arasında birçok işletmede olduğu gibi sağlık kuruluşları açısından belki de en önemlisi insan kaynakları olmaktadır. Bunun nedenlerini söyle sıralayabiliriz: Eksikliğinde yerine konulması en zor kaynak türüdür. Sağlık profesyonellerini yetiştirmek uzun zaman almaktadır ve yüksek maliyet taşımaktadır. Bütün teknoloji yoğunluğuna rağmen sağlık hizmetleri emek-yoğun hizmetler arasındadır, yani hizmet süreçlerinin büyük orandaki kısmı insan eliyle yürütülmektedir. Bütün hastanelerde giderlerin % 50’den fazlası kişilere ödemelerden oluşmaktadır. Sağlık işletmelerinde onlarca değişik meslekten yüzlerce, daha büyük kuruluşlarda ise binlerce kişi çalışmaktadır. Doğru cevap D'dir.

Yorumlar
  • 0 Yorum