Sağlık Kurumları Yönetimi 1 Deneme Sınavı Sorusu #1336910

Aşağıdakilerden hangisi insan kaynakları yönetimi için söylenemez?


İşe alma, ücretlendirme, eğitim, örgütsel planlama ve kariyer yönetimi gibi alt işlevleri ayrı ayrı düşünmelidir.

Geleceğe yönelik bir yaklaşım sergiler.

Stratejik planlama, ekonomik ve pazar planlama, yatırım ve teçhizat planlama vb. faaliyetlerle uğraşır.

Teknik ve uygulamalarının yanında, çalışanların işletme ile ilişkilerini ve bunun işletmenin stratejik yönetimindeki kişiler tarafından da benimsenmesini sağlar.

İşletmelerde çalışanların yönetimi ile ilgili olan işçi-işveren ilişkileri ve personel yönetimi dallarını tek bir çerçeve altına alarak, tüm düzeylerdeki çalışmaları kapsamayı amaçlar.


Yanıt Açıklaması:

İnsan kaynakları yönetimi, İnsan gücünü personel yönetimi gibi bir maliyet unsuru olarak görmez; aksine bir yatırım unsuru olarak kabul eder ve insan kaynaklarına ilişkin politikaların geliştirilmesi ve sorunların çözülmesinde önceden hazırlanmış bir program çerçevesinde çalışmalarını yürütür. İnsan kaynakları yönetimi, geleceğe yönelik bir yaklaşım sergiler. Stratejik planlama, ekonomik ve pazar planlama, yatırım ve teçhizat planlama vb. faaliyetlerle uğraşır. İşe alma, ücretlendirme, eğitim, örgütsel planlama ve kariyer yönetimi gibi alt işlevleri ayrı ayrı düşünmez. Teknik ve uygulamalarının yanında, çalışanların işletme ile ilişkilerini ve bunun işletmenin stratejik yönetimindeki kişiler tarafından da benimsenmesini sağlar. İşletmelerde çalışanların yönetimi ile ilgili olan işçi-işveren ilişkileri ve personel yönetimi dallarını tek bir çerçeve altına alarak, tüm düzeylerdeki çalışmaları kapsamayı amaçlar. Doğru cevap A'dır.

Yorumlar
  • 0 Yorum