Sağlık Kurumları Yönetimi 2 Deneme Sınavı Sorusu #470520

Aşağıdakilerden hangisi doğrudur?


Bir ekip iki veya daha fazla kişinin birbirleriyle, her bireyin diğer bir kişiyi etkilediği ve ondan etkilendiği bir şekilde etkileşim içinde olmaları olarak tanımlanır.

Ekip, içindekiler ve dışındakiler tarafından sosyal bir varlık olarak görülen, yaptıkları işler bakımından karşılıklı birbirlerine bağımlı, herhangi bir sosyal sistem içine yerleşmiş (örgüt, toplum) ve başkalarını (müşteriler, iş arkadaşları) etkileyecek işler yapan bireylerden oluşur      

Ekipte, üyeler birbirleri ile sadece kendi sorumluluklarını yerine getirebilmek için bilgi paylaşmak ve karar verirken yardımcı olmak amacıyla etkileşimde bulunurlar.     

Bir ekip, görevlerinde karşılıklı dayanışma olan, sonuçlar açısından sorumluluk paylaşan, kendilerini bir veya daha fazla daha büyük sosyal sistem içinde ve tam bir sosyal oluşum olarak gören ve diğerleri tarafından da böyle görülen ve kurumun sınırları/kurallarına uygun olarak ilişkilerini yöneten bireylerin bir araya gelmesiyle oluşur.

Gruplarda üyeler arasında yüksek düzeyde eşgüdüm vardır ve bu eşgüdümlü çabaların sonucu pozitif sinerji doğar.


Yanıt Açıklaması:

Bir ekip, görevlerinde karşılıklı dayanışma olan, sonuçlar açısından sorumluluk paylaşan, kendilerini bir veya daha fazla daha büyük sosyal sistem içinde ve tam bir sosyal oluşum olarak gören ve diğerleri tarafından da böyle görülen ve kurumun sınırları/kurallarına uygun olarak ilişkilerini yöneten bireylerin bir araya gelmesiyle oluşur. Doğru cevap D’dir.

Yorumlar
  • 0 Yorum