Sağlık Kurumları Yönetimi 2 Deneme Sınavı Sorusu #479613

Aşağıdakilerden hangisi toplu bağımsızlık derecelerini açıklar?


Programlanabilen (rutin) ve programlanamayan (rutin olmayan) kararlar

Stratejik ve operasyonel kararlar

Aralarında sıkı ilişkileri olan ama aslında birbirlerinden tamamen bağımsız birimlerdir. Örneğin bir yoğun bakım ünitesi ile herhangi bir kronik hastalık hizmeti veren servis arasındaki ilişki bu şekildedir.

Lokasyon olarak aynı yerde bulunan ve sıra ile birbirini izleyecek şekilde hizmet üreten birimler arasında bulunur. Hastaneye yeni kabul edilen hastanın yatışının gerçekleştirilmesi sırasında hizmet alınan tüm birimler arasında (hasta kabul ünitesi, laboratuvarlar, teşhis birimleri gibi) sıralı bağımsızlık dereceleri bulunmaktadır.

Lokasyon olarak birbirinden ayrı, ancak aynı şekilde yönetilen ve benzer birimler arasında bulunur. Ortakları aynı olan ve aynı büyük şehirdeki farklı yönlerde bulunan birden fazla evde bakım şirketi arasında toplu bağımsızlık söz konusudur Karar tipleri ile ilgili olarak en çok kullanılan sınıflama kriterleri şunlardır.


Yanıt Açıklaması:

Toplu bağımsızlık dereceleri olan birimler lokasyon olarak birbirinden ayrı, ancak aynı şekilde yönetilen ve benzer birimler arasında bulunur. Ortakları aynı olan ve aynı büyük şehirdeki farklı yönlerde bulunan birden fazla evde bakım şirketi arasında toplu bağımsızlık söz konusudur. Doğru cevap E’dir.

Yorumlar
  • 0 Yorum