Sağlık Kurumları Yönetimi 2 Deneme Sınavı Sorusu #67910

Aşağıdakilerden hangisi biçimsel olmayan grupların, grup üyelerine faydaları arasında yer almaz?


Üyeler, lideri benimsemeseler bile liderliğini kabul etmek ve yönetsel otoriteye göre davranışlarını ayarlamak zorundadır.
Üyelerini bir arada tutan sosyal değerleri bütünleştirir ve pekiştirirler.
Üyelerine rehberlik eder, grup hakkında normlar aktarır, davranışlarını standartlaştırarak diğer insanların beklentilerine dair onları bilgilendirirler.
Üyeler sahip oldukları bilgileri bir araya getirerek, işe yaramaz bilgi ve gözlemleri izole ederek, daha kısa zamanda bilgi sahibi olurlar.
Üyelerine sosyal tatmin imkanı verirler.

Yanıt Açıklaması: • Gruplar, üyelerini bir arada tutan sosyal değerleri bütünleştirir ve pekiştirirler. Bu değerler, ileride grubun davranışlarını oluşturan, onları yöneten normlara dönüşürler.• Biçimsel olmayan gruplar, mensuplarına sosyal tatmin imkanı verir. • Biçimsel olmayan gruplar mensuplarına rehberlik eder, grup hakkında normlar aktarır, davranışlarını standartlaştırarak diğer insanların beklentilerine dair onları bilgilendirir. • Biçimsel olmayan gruplar, üyelerine daha fazla bilgi aktararak onları kolay yönlendirirler. Yani üyeler sahip oldukları bilgileri bir araya getirerek, işe yaramaz bilgi ve gözlemleri izole ederek, daha kısa zamanda bilgi sahibi olup eyleme geçerler.
Yorumlar
  • 0 Yorum