Sağlıklı Yaşam Deneme Sınavı Sorusu #974793

Ülkemizde, Zihin Sağlığı Konusunda  çalışan iki sağlık çalışanı unvanı söz konusudur. Psikologlar ve Psikiyatristler. Aşağıdakilerden hangisi aralarındaki farkı anlatmaktadır?


 Psikiyatristler 4 yıllık Psikoloji bölümlerinden mezun olan kişilerdir ve ilaç yazma yetkileri yoktur. Psikiyatristler ise tıp fakültesi mezunu 5yıllık eğitim sonucu ilaç yazan hekimlerdir.

Nörologlar, 4 yıllık Psikoloji bölümlerinden mezun olan kişilerdir ve ilaç yazma yetkileri yoktur. Psikiyatristler ise tıp fakültesi mezunu 5yıllık eğitim sonucu ilaç yazan hekimlerdir.

Kulak burun boğazcılar, 4 yıllık Psikoloji bölümlerinden mezun olan kişilerdir ve ilaç yazma yetkileri yoktur. Psikiyatristler ise tıp fakültesi mezunu 5yıllık eğitim sonucu ilaç yazan hekimlerdir.

Psikologlar, 4 yıllık Psikoloji bölümlerinden mezun olan kişilerdir ve ilaç yazma yetkileri yoktur. Psikiyatristler ise tıp fakültesi mezunu 5yıllık eğitim sonucu ilaç yazan hekimlerdir.

Kadın doğumcular, 4 yıllık Psikoloji bölümlerinden mezun olan kişilerdir ve ilaç yazma yetkileri yoktur. Psikiyatristler ise tıp fakültesi mezunu 5yıllık eğitim sonucu ilaç yazan hekimlerdir.


Yanıt Açıklaması:

Psikologlar, 4 yıllık Psikoloji bölümlerinden
mezun olan kişilerdir ve ilaç yazma yetkileri yoktur. Davranışsal terapiler/tedaviler üzerinde çalışırlar. Psikiyatristler ise tıp fakültesi mezunu hekimlerin, Tıpta Uzmanlık Sınavı’na girerek üniversitelerin veya Eğitim Araşırma Hastanelerinin beş yıllık Psikiyatri Anabilim Dalı/Kliniğinden, “Psikiyatri
Uzman Hekimi” olarak mezun olurlar ve Psikiyatri Tanı ve Tedavi kılavuzlarına göre tanı koyan, tedavi yöntemleri uygulayan, ilaç yazan hekimlerdir.

Yorumlar
  • 0 Yorum