Satış Teknikleri Deneme Sınavı Sorusu #446146

Müşteri bulmada en son yöntem olarak kullanılan internet ile ilgili aşağıdaki seçeneklerden hangileri doğrudur?

  1. İnternet aracılığıyla bireysel ve endüstriyel müşteriler hakkında bilgi edinmek, daha kolay ve hızlıdır.
  2. Dünya üzerinde milyonlarca kişi ya da kurumu bir birine bağlayarak, bilgi alışverişinin kolay ve hızlı bir biçimde gerçekleşmesine olanak sağlamaktadır.
  3. İnternet kullanıcılarının sayısının her geçen gün artması, işletmelerin hedef kitlelerine ulaşmada internet’i yaygın olarak kullanmasına yol açmıştır.
  4. Özellikle satış ve pazarlama faaliyetlerine ayıracak kaynağı az olan küçük ölçekli işletmeler için, internet geniş olanaklar sunmaktadır.
  5. Potansiyel müşterileri bulmada kullanılan en son yöntem, İnternet’tir
  6.  Müşteri ve potansiyel müşterilerle etkin iletişimin ve bilgi alışverişinin internet aracılığıyla kolaylıkla gerçekleştirilebilmesi, satış elemanlarının müşterilere ulaşmasını da kolaylaştırmaktadır.


I,II,IV

 

II,III,V

 

I,III,V

 

III,IV,V

 

Hepsi


Yanıt Açıklaması:

İnternet aracılığıyla bireysel ve endüstriyel müşteriler hakkında bilgi edinmek, daha kolay ve hızlıdır. Dünya üzerinde milyonlarca kişi ya da kurumu bir birine bağlayarak, bilgi alışverişinin kolay ve hızlı bir biçimde gerçekleşmesine olanak sağlamaktadır. İnternet kullanıcılarının sayısının her geçen gün artması, işletmelerin hedef kitlelerine ulaşmada interneti yaygın olarak kullanmasına yol açmıştır. Özellikle satış ve pazarlama faaliyetlerine ayıracak kaynağı az olan küçük ölçekli işletmeler için, internet geniş olanaklar sunmaktadır. Potansiyel müşterileri bulmada kullanılan en son yöntem, İnternet’tir. Müşteri ve potansiyel müşterilerle etkin iletişimin ve bilgi alışverişinin internet aracılığıyla kolaylıkla gerçekleştirilebilmesi, satış elemanlarının müşterilere ulaşmasını da kolaylaştırmaktadır.

Yorumlar
  • 0 Yorum