Sayısal Fotoğraf Makineleri Deneme Sınavı Sorusu #96284

Masa üstü fotoğrafçılık günümüzde reklam amaçlı ürün tanıtımı için ayrı bir öneme sahiptir. Bir ürünün veya nesnenin fotoğrafını en iyi bir şekilde çekebilmek için ürüne uygun bir ışık ve fon kullanımı iyi bir fotoğraf için çok önemlidir. Masa üstüne konulup çekilecek bir mücevherat, kozmetik, telefon, saat, gıda gibi benzeri ürünler için fotoğraf en az kaç ışıkla çekilmelidir?


Bu tip ürünlerin çeklimesinde ışığı kendisi ayarlayabilen 35 mm makineler yeterlidir. Bu yüzden tek ışık yeterli olacaktır.
Ürünlerin masa üste fotoğraflarını çekerken çekilen ürün bir birinden farklı ışığı yansıtacağından, mücevher gibi parlayan cisimlerde normal oda ışığı yeterli olacaktır.
Ürünlerin masa üste fotoğraflarını çekerken çekilen ürünler için ürünün çeşidinin yanında çekimler için en az üç ışık kullanılmalıdır.
Ürünlerin masa üste fotoğraflarını çekerken çekilen ürünler için ürünün çeşidinin yanında, kullanılan malzemelerin önemi ön plana çıkacağından, objektifi kısarak, ürünün özelliklerin ön plana çıkması için sağdan ve soldan ışık yeterli olacaktır.
Ürünlerin masa üste fotoğraflarını çekerken çekilecek ürünler için, ürünün çeşidinin yanında, kullanılan malzemelerin önemi de ön plana çıkacağından, beyaz bir zemin üzerinde çekim yapılması şartıyla, çekimin kalitesini göstermesi amacıyla, sert bir ışık

Yorumlar
  • 0 Yorum