Sayısal Fotoğraf Makineleri Deneme Sınavı Sorusu #96286

Belgesel fotoğrafçılık çevremizde yaşanan toplumsal olayların, felaketlerin, kültürel olayların bir fotoğraf dili kullanılarak okuyucularına aktarmasıdır. Kısaca bir belgesel fotoğrafçı, sonuç olarak tarihe tanıklık edecek, çektiği fotoğraflar defalarca insanlar tarafından görülecektir. Bu açıdan bakıldığında bir belgesel fotoğraf çeken kişinin en önemli ilkesi ne olmalıdır.


Bir belgesel fotoğrafçı için en önemli ilke, çekmek istediği fotoğraflar için olay yerine gittiğinde, fotoğraf çekmek için eksik malzemesinin olmaması, fotoğraf kalitesi için çok önemli bir ilkedir.
Bir belgesel çeken fotoğrafçının en çok önem verdiği konu çekilen fotoğrafları belgelemek için uygun arşivin hazırlamasıdır.
Bir belgesel fotoğraf çeken kişinin, fotoğrafını çektiği belgeleri en hızlı bir şekilde ajansa ulaştırması için internet ağının her zaman hazır tutmalıdır.
Bir belgesel fotoğraf çeken kişinin, çekilen belgesellerin farklı olması nedeniyle, her olaya göre farklı fotoğraf malzemeler kullanmasıdır.
Her sanatçı gibi her fotoğrafçı da yaşadığı çağın sorumluluğunu taşımasıdır. Bu sorumluluklardan biri de gerçekçi olma ilkesidir. Belgesel fotoğrafçı tanık olduğu olaylar karşısında kendi görüşünü aktarmakla birlikte tarafsızlık ilkesini de her zaman kor

Yorumlar
  • 0 Yorum