Sembolik Mantık Deneme Sınavı Sorusu #442434

p: Futbol oynamak yetenek işidir.
q: Kızlarda futbol oynayabilir.
r: Elif futbol oynamaya 7 yaşında başlamıştır.
s: Elif yeteneklidir.
t: Elif basketbol oynamak istemektedir.
u: Basketbol oynamak isteyenler için bir çok kulüp vardır.

Yukarıdaki çeviri anahtarına göre, (p ^ s) - (t ? u) sembolik önermesinin gündelik dile çevirisi aşağıdakilerden hangisidir?


Ancak futbol oynamak yetenek işi ve Elif yetenekli olmasına ragmen, Elif basketbol oynamak istemektedir veya basketbol oynamak isteyenler için bir çok kulüp vardır.

Futbol oynamak yetenek işi ve Elif yetenekli olmasına ragmen, Elif basketbol oynamak istemektedir ve basketbol oynamak isteyenler için bir çok kulüp vardır.

Ancak futbol oynamak yetenek işi veya Elif yetenekli olmasına ragmen, Elif basketbol oynamak istemektedir veya basketbol oynamak isteyenler için bir çok kulüp vardır.

Ancak Elif yeteneklidir veya futbol oynamak yetenek işi olmasına ragmen, Elif basketbol oynamak istemektedir veya basketbol oynamak isteyenler için bir çok kulüp vardır.

Futbol oynamak yetenek işi ve Elif yetenekli olmasına ragmen, Elif basketbol oynamak istemektedir ve basketbol oynamak isteyenler için bir çok kulüp vardır.


Yanıt Açıklaması:

(p ^ s) - (t ? u) ifadesini çevir anahtarına göre yazarsak, (futbol oynamak yetenek işi ^ Elif yeteneklidir) - (Elif basketbol oynamak istemektedir ? basketbol oynamak isteyenler için bir çok kulüp vardır) elde edilir. Gündelik dilde ifade edersek, “ancak futbol oynamak yetenek işi ve Elif yetenekli olmasına rağmen, Elif basketbol oynamak istemektedir veya basketbol oynamak isteyenler için bir çok kulüp vardır.”olur.

Yorumlar
  • 0 Yorum