Sembolik Mantık Deneme Sınavı Sorusu #464734

Çözümleyici çizelge yönteminde sonlu sayıda bir grup önermenin tutarlı olduğunu göstermek için yapılması gereken aşağıdakilerden hangisidir?


Önermelerden ad sembolleri yerine elemanların konmasıyla elde edilen ifadeleri, kök noktasından itibaren alt alta yazar ve ardından model oluşturma kurallarına göre ilerlenmelidir.

Önermelerden ad sembolleri yerine elemanların konmasıyla elde edilen ifadeleri, kök noktasından itibaren yan yana yazarak ve ardından model oluşturma kurallarına göre ilerlenmelidir.

Önermelerden çıkarım sembolleri yerine elemanların konmasıyla elde edilen ifadeleri, kök noktasından itibaren alt alta yazar ve ardından model oluşturma kurallarına göre ilerlenmelidir.

Önermelerden ad sembolleri yerine elemanların konmasıyla elde edilen ifadeleri, kök noktasından itibaren çapraz yazarak ve ardından model oluşturma kurallarına göre ilerlenmelidir.

Önermelerden çıkarım sembolleri yerine elemanların konmasıyla elde edilen ifadeleri, kök noktasından itibaren yan yana yazarak ve ardından model oluşturma kurallarına göre ilerlenmelidir.


Yanıt Açıklaması:

Çözümleyici çizelge yönteminde sonlu sayıda bir grup önermenin tutarlı olduğunu göstermek için Önermelerden ad sembolleri yerine elemanların konmasıyla elde edilen ifadeleri, kök noktasından itibaren alt alta yazar ve ardından model oluşturma kurallarına göre ilerlenmelidir.

Yorumlar
  • 0 Yorum