Seyahat Acentacılığı ve Tur Operatörlüğü Deneme Sınavı Sorusu #694081

Genel kabul görmüş bir ifadeyle blog, yazı ve yorumların yayınlandığı, web tabanlı bir uygulamadır. Aşağıdakilerden hangisi Blogların genel olarak  sınıflandırılmalarından biri değildir?


Bireysel

Temasal

Topluluk

Şirket

Genel


Yanıt Açıklaması:

Genel kabul görmüş bir ifadeyle blog, yazı ve yorumların yayınlandığı, web tabanlı bir uygulamadır. Başka bir ifadeyle, insanların, biçimsel bir zorunluluk olmadan, istedikleri bilgileri; metin, grafik, ses, resim, video ile desteklenmiş biçimde, istedikleri zaman yazabildikleri günlüğe benzer internet siteleridir. Web Log (weBLOG) kelimelerinin birleşimidir (Tengilimoğlu, 2014). Yorumlar, blog kültürünün çok önemli bir dinamiğidir. Bloglar genel olarak aşağıdaki gibi sınıflandırılmaktadır. 

Bireysel: Bloglarda en fazla rastlanan türdür. Çok fazla deneyimi olmayan kişilerin bile kullanabileceği ve sayfalarını düzenleyebileceği yapıdadır ve daha çok günlük olarak kullanılır. Kişilerin günlük yaşamda yaşadıkları olayları, karşılaştıkları durumları okurlarıyla paylaşmasını sağlar. 

Temasal: Sadece belirli bir alanda yazılan gönderilerin yer aldığı, belirli bir konuda uzman kişilerin yazdığı ve düzenlediği bloglardır. 

Topluluk: Üyelik sistemine sahip olan ve bu üyelerin yazdıkları gönderilerden meydana gelen bloglardır. 

Şirket: Şirketlerin kendileri ile ilgili haber ve duyurularını daha samimi bir şekilde halka açtıkları bloglardır. 

Yorumlar
  • 0 Yorum