Sınıf Yönetimi Deneme Sınavı Sorusu #1314254

Sınıf içi kurallarla ilgili aşağıdakilerden hangisi söylenebilir? I- Bize karşı değil, bizim için oluşturulan kurallar, birlikte yaşamanın düzenini sağlayan araçlardır. II-Kurallar, “davranış oluşturma, değiştirme” olarak tanımlanan eğitimi sağlamanın aracı da olacaktır. III- Kurallar herkes için olduğundan, herkese uygulandığında yansızlığı sağlar, kişisel isteklerle ilgili sapmalara hayır deme fırsatı vererek sapmaları önler. IV- Kurallara öğrencilerin uyması gerekir öğretmen için kural esnetilebilir. V- Emir ve yasak bildiren kurallar yerine, olumlu ve izin verilen davranışlar şeklinde kurallar koymak, uyulmalarını kolaylaştırır.


I,  IV, V

I, II, III

 III, IV, V

I, II, III,  V

I, II, III, IV, V


Yanıt Açıklaması:

Sınıf düzenini sağlamanın ana aracı, sınıf kurallarıdır. Kurallar birlikte, iyi düşünülerek konmalı, az sayıda olmalı, onlara mutlaka uyulmalı, onların, beklenen davranışın en alt düzeyini gösterdiği unutulmayarak geliştirilmelidir.

Bize karşı değil, bizim için oluşturulan kurallar, birlikte yaşamanın düzenini sağlayan araçlardır.

Kurallar, “davranış oluşturma, değiştirme” olarak tanımlanan eğitimi sağlamanın aracı da olacaktır.

Kurallar herkes için olduğundan, herkese uygulandığında yansızlığı sağlar, kişisel isteklerle ilgili sapmalara hayır deme fırsatı vererek sapmaları önler.

Emir ve yasak bildiren kurallar yerine, olumlu ve izin verilen davranışlar şeklinde kurallar koymak, uyulmalarını kolaylaştırır.

Yorumlar
  • 0 Yorum