Sınıf Yönetimi Deneme Sınavı Sorusu #1201716

Bir köy öğretmeni öğencilerine hayat bilgisi dersinde kümeste ve ahırda yaşayan canlıların neler olabileceği üzerinde çok fazla zaman haracamadan bir başka konuya geçmeyi uygun bulmuştur. Söz konusu köy öğretmeni programın uygulanması konusunda aşağıdakilerden hangi ilkeyi benimsemiş olabilir?


Yakından uzağa ilkesi gereği, programda başlangıç noktası olarak yakın çevre alınmalı, onun tanınıp geliştirilmesine öncelik verilmelidir.

Her öğrenci gücünün yettiği oranda yetiştirilmektedir

Programlara alınanların süreleri de kitap ya da bakanlık programındaki genişlikte olmayabilecektir.

Öğrenci, bilginin nereden ve nasıl alınacağını, nasıl değerlendirileceğini, gerçek olan ve olmayan bilgiyi nasıl ayıracağını, nasıl kullanacağını, düşüneceğini, geliştireceğini bilip yapabilmeli, beynini bilgi deposu olarak değil, bilgiyi kullanan bir makine olarak değerlendirebilmelidir.

Eğitim, bu nedenlerle, bilginin niteliğine, gerekliliğine bakılmadan ezberlendiği bir süreç değil, onu araç olarak kullanıp, hedeflenen davranışları gösterebilme işidir


Yanıt Açıklaması:

Bakanlığın hazırlayıp gönderdiği ders programları, ülkenin her yöresi için genel bir “çerçeve” programdır. Bırakın ülkenin her yöresini, bir kentindeki, bir okulundaki aynı sınıfın birden fazla şubesindeki öğrenciler bile birbirinin aynı değildir. Bakanlık da bu bilinçle, öğretmenlere, programlarla öğrencilerin uyumunu sağlama görevi ve hakkı vermiştir. Öğrencilerin hazırbulunuşluk düzeylerinin, diğer özelliklerinin, çevrenin gerektirdiği ekleme ve çıkarmaları yapmak öğretmenin işidir.

Yorumlar
  • 0 Yorum