Sınıf Yönetimi Deneme Sınavı Sorusu #1314102

Sınıf yönetiminde öğretmenin rolü için aşağıdakilerden hangisi ya da hangileri söylenebilir?

I- Öğretmenler, okulun en dönümcül ögesidir. Alan bilgi ve becerisi yanında, genel kültürünü ve mesleki bilgisini sürekli geliştiren, öğretmenler, okulun ideal kaynağıdırlar.

II-  Öğretmenden beklenen, okulla ilgili eğitsel ögelere egemen olmak, bunları kullanmak, gerektiğinde amaçlar yönünde değiştirmektir.

ııı- Farklı yetenek ve özellikleri olan öğrenciler, farklı davranış, düzenleme ve ilgi isterler.Öğretmen bu farklılıkları gözetip düzenlemelidir.


 Yalnız I

 Yalnız II

 Yalnız III

I, II, III

I, III


Yanıt Açıklaması:

Öğretmenler, okulun en dönümcül ögesidir. Alan bilgi ve becerisi yanında, genel kültürünü ve mesleki bilgisini sürekli geliştiren, kendini işe adamış ve yönetimce desteklenen öğretmenler, okulun ideal kaynağıdırlar. Öğretmenden beklenen, okulla ilgili e¤itsel ögelere egemen olmak, bunları kullanmak, gerektiğinde amaçlar yönünde değiştirmektir.
Farklı yetenek ve özellikleri olan öğrenciler, farklı davranış, düzenleme
ve ilgi isterler. Okul ve öğretmen bu farklılıkları gözetip düzenlemelidir. Bu da öğrencilerin çok iyi tan›nmasına bağlıdır. Sınıf yönetiminin kalitesi de büyük ölçüde okul yönetiminin kalitesine bağlıdır. Çünkü olanakların bilinmesi, kullanımı, dağıtımı, düzeni, büyük ölçüde okul yönetimine bağlıdır.

Yorumlar
  • 0 Yorum