Sokak Sosyal Hizmeti Ve Adli Sosyal Hizmet Deneme Sınavı Sorusu #362294

“Avustralya Sosyal Hizmet Uzmanları Derneğine göre sosyal hizmetin altı temel amacı vardır.” Aşağıdakilerden hangisi bunlardan değildir?


Bireylerin çıkarlarını ve haklarını desteklemek

Sosyal kaynakların adaletli dağılımı için destekleyici politikalar ve uygulamalar oluşturmak

Sosyal değişim yaratmada rol oynayarak sosyal engeller, eşitsizlikler ve adaletsizlikleri azaltmak

Devletin çıkarlarını ve haklarını desteklemek

Bireyler, gruplar ve toplumla çalışarak; bunların sosyal, ekonomik ve politik kaynaklara adil bir şekilde ulaşmaları ve bunları elde etmelerine yardımcı olmak


Yanıt Açıklaması:

AASW’ye göre sosyal hizmetin altı temel amacı vardır. Bunlar: 1. Bireylerin çıkarlarını ve haklarını desteklemek, 2. Bireyler, gruplar ve toplumla çalışarak; bunların sosyal, ekonomik ve politik kaynaklara adil bir şekilde ulaşmaları ve bunları elde etmelerine yardımcı olmak, 3. Müracaatçıların refahını artırmak için destek sağlamak (Müracaatçılar; kişiler, aileler, gruplar, toplumlar, örgütler ve topluluklardan oluşmaktadır. Bu grupların içinde ihmal edilen, incinebilir, mağdur ve özel ihtiyacı olanlar önceliklidir), 4. Yapılan eşitsizlikler ile ilgili olarak farkındalığı artırmak, 5. Sosyal kaynakların adaletli dağılımı için destekleyici politikalar ve uygulamalar oluşturmak, 6. Sosyal değişim yaratmada rol oynayarak sosyal engeller, eşitsizlikler ve adaletsizlikleri azaltmaktır.

Yorumlar
  • 0 Yorum