Sokak Sosyal Hizmeti Ve Adli Sosyal Hizmet Deneme Sınavı Sorusu #362667

Türkiye’deki sokak çalışmasıyla ilişkili olarak aşağıdaki şıklardan hangisi doğrudur?


Türkiye’de belli ölçülerde sokak çalışması olarak nitelendirilebilecek en önemli hizmet sokakta çalıştırılan/yaşayan çocuklara yönelik olarak sürdürülen “mobil ekip” hizmetidir.

Çocuk ve gençlik merkezlerinde gezici ekipler aracılığıyla yürütülen çalışmalar, sokak çalışmasının sahip olduğu işlevlerin sınırlı bir bölümünün gerçekleştiği uygulamalar olarak nitelendirilebilir.

Mobil ekipte meslek elemanları, önder çocuk ve kolluk kuvvetleri yer almaktadır.

Meslek elemanları psikolog, polis, sosyal hizmet uzmanı ve sosyologtur.

Yukarıda verilenlerin Hepsi doğrudur.


Yanıt Açıklaması:

Türkiye’de belli ölçülerde sokak çalışması olarak nitelendirilebilecek en önemli hizmet Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğüne bağlı olarak hizmet veren çocuk ve gençlik merkezleri bünyesinde sokakta çalıştırılan/yaşayan çocuklara yönelik olarak sürdürülen “mobil ekip” hizmetidir. Sokak çalışmasından sorumlu ekipler mobil ekip (gezici ekip) olarak adlandırılmakta ve ekipte meslek elemanları (psikolog, sosyal hizmet uzmanı, polis, sosyolog), önder çocuk (önceki yıllarda sokak yaşamı deneyimi olan, sokak yaşamını ve bağlantılı sorunlarını aşmış, kurum yaşamına uyum sağlamış çocuklar önder çocuk olarak sokak çalışmasına katılabilmektedir) ve kolluk kuvvetleri yer almaktadır. Anlaşıldığı üzere, çocuk ve gençlik merkezlerinde gezici ekipler aracılığıyla yürütülen çalışmalar, sokak çalışmasının sahip olduğu işlevlerin sınırlı bir bölümünün gerçekleştiği uygulamalar olarak nitelendirilebilir.

Yorumlar
  • 0 Yorum