Sokak Sosyal Hizmeti Ve Adli Sosyal Hizmet Deneme Sınavı Sorusu #972081

  1. Yoksul kesimden ailelerin çocuklarıdırlar.
  2. günlerini sokakta çalışarak geçirirler.
  3. Ailelerinin denetimi ve koruması altındadırlar.
  4. Aileleriyle bağları oldukça zayıftır.
  5. Genelde atılan çocuklardır.

Yukarıdakilerden hangisi ya da hangileri UNICEF sokaktaki çocukları aile desteği açısından sınıflama biçimlerine göre aileleriyle ilişkisi sürekli olan çocukların özelliklerindendir?


II ve IV

I ve II

I, II ve III

I, IV ve V

IV ve V


Yanıt Açıklaması:

UNICEF’in “Çalışan Çocuklar ve Sokak Çocukları” isimli dokümanında gelişmekte olan ülkelerin sokaklarındaki çocukları, sahip oldukları aile desteğine göre üç kategoriye ayrılmaktadır:
1. Aileleriyle İlişkisi Sürekli Olan Çocuklar: Yoksul kesimden ailelerin karşılaştıkları gündelik güçlüklere karşın, çocukların çoğunluğu aileleriyle aynı evde yaşarlar, günlerini sokakta çalışarak geçirdikleri hâlde ailelerinin denetimi ve koruması altındadırlar.
2. Aileleriyle Zaman Zaman İlişki kuran Çocuklar: Çocukların zayıflayan aile bağları tümüyle kopmamıştır. Gününü sokakta çalışarak ya da sadece dolaşarak geçiren ancak genellikle akşam evine dönen çocuklar “Sokaktaki çocuklar” olarak tanımlanır.
3. Aile Desteğinden Tümüyle Yoksun Olanlar: Ailelerinden atılan ya da kaçan bu çocuklar, 24 saatini sokakta geçirmekte ve tek başlarına yaşam mücadelesi vermektedir.

Doğru yanıt C'dir.

Yorumlar
  • 0 Yorum