Sokak Sosyal Hizmeti Ve Adli Sosyal Hizmet Deneme Sınavı Sorusu #938113

Sosyal hizmetin amacı aşağıdakilerden hangisidir?


Sos­yal hizmet mesleği, sorun çözmez sadece değişikliklere odaklanırlar.

Sosyal hizmet toplumda var olan engelleri ele almaz.

Kriz ve acil durumlarda hizmet vermektir.

Her insanın potansiyelini tam olarak geliş­tirmesini, yaşamını zenginleştirmesini sağlamak ve işlev bozukluğunu önlemektir

Tüm dünyada aynı hizmeti sağlar, ülkeler arasında değişiklik göstermez.


Yanıt Açıklaması:

Sosyal hizmetin amacı, her insanın potansiyelini tam olarak geliş­tirmesini, yaşamını zenginleştirmesini sağlamak ve işlev bozukluğunu önlemektir. Sos­yal hizmet mesleği, sorun çözmeye ve değişime odaklanmıştır. Buna bağlı olarak sosyal hizmet uzmanları toplumdaki ve hizmet verdikleri bireylerin, ailelerin ve toplulukların yaşamlarındaki değişim temsilcileridir. Sosyal hizmet birbiriyle ilişkili bir değerler, kuram ve uygulama sistemidir. Sosyal hizmetin değerleri, mesleğin ulusal ve uluslararası ahlak kurallarını temsil etmektedir.

Sosyal hizmet toplumda var olan engelleri, eşitsizlikleri ve adaletsizlikleri ele alır. Kriz­lere ve acil durumlara olduğu kadar, günlük kişisel ya da sosyal sorunlara da yanıt verir. Sosyal hizmet, insanlara ve çevrelerine yönelik bütüncül odağıyla tutarlı olarak pek çok vasıf, teknik ve etkinlik kullanır.

Sosyal hizmetin bütüncül odağı evrenseldir ancak sosyal hizmet uygulamasının öncelikleri kültürel, tarihsel ve sosyoekonomik koşullara bağlı ola­rak ülkeden ülkeye, zamandan zamana çeşitlilik gösterebilir.

Yorumlar
  • 0 Yorum