Sokak Sosyal Hizmeti Ve Adli Sosyal Hizmet Deneme Sınavı Sorusu #939536

Planlı müdahale sürecinde sosyal hizmet uzmanı aşağıdaki hangi hususa dikkat etmesi gerekli değildir?


Hizmet alanların biricikliği ilkesinden hareketle her olguyu kendi içerisinde değerlendirmek ancak planlı müdahale sürecinden de sapmamak gerekir.

Sosyal hizmet uzmanı sokakta yaşayanlar ile kaynakları buluşturmalı ve hizmetlere yönlendirme yapmalıdır.

Sosyal hizmet uzmanları sokakta yaşayanların sorunlarını kamuoyunun gündemine getirmeli ve savunuculuk faaliyetleri yürütmelidir.

Sosyal hizmet uzmanı aileleri doğum kontrol yöntemleri hakkında bilinçlendirmek zorundadır.

Sosyal hizmet uzmanı, vaka yöneticisi rolünde ise sokakta yaşayanların belirlenmesi, yönlendirilmesi, değerlendirilmesi, hizmet planlaması, izlenmesi işlevlerini yürütmelidir.


Yanıt Açıklaması:

Planlı müdahale sürecinde sosyal hizmet uzmanı aşağıdaki hususlara dikkat etmelidir:
• Hizmet alanların biricikliği ilkesinden hareketle her olguyu kendi içerisinde değerlendirmek ancak planlı müdahale sürecinden de sapmamak gerekir.
• Sosyal hizmet uzmanı sokakta yaşayanlar ile kaynakları buluşturmalı ve hizmetlere yönlendirme yapmalıdır.
• Sosyal hizmet uzmanları sokakta yaşayanların sorunlarını kamuoyunun gündemine getirmeli ve savunuculuk faaliyetleri yürütmelidir.
• Uygulamanın bütün süreçlerinde sokakta yaşayanların güçlenmeleri temel olmalıdır.
• Sokakta yaşayanlara yönelik danışmanlık rolünde, yaşam deneyimlerinin farkında olmaları ve var olan durumlarını nasıl pozitife çevirecekleri üzerinde düşünmeleri üzerine odaklanmalıdır.
• Sosyal hizmet uzmanı, vaka yöneticisi rolünde ise sokakta yaşayanların belirlenmesi, yönlendirilmesi, değerlendirilmesi, hizmet planlaması, izlenmesi işlevlerini yürütmelidir.

Yorumlar
  • 0 Yorum