Sosyal Davranış ve Protokol Deneme Sınavı Sorusu #467636

Yeniden evlenme merasimiyle ilgili olarak aşağıda verilenlerden hangisiyle ilgili olarak insan hakkı ihlalini ortadan kaldırmaya yönelik çalışmalar sürdürülmektedir?


Dul veya boşanmış bir kadın 300 gün sonra evlenebilmesi veya gebelik testiyle sürecin kısaltılması.

Eşini kaybeden bir erkeğin de eşine saygı gereği, ikinci bir evlilik için en az altı ay beklemesi.

İkinci evliliklerini yapmaya karar veren bir hanım ve erkeğin nikâh veya düğün merasimi için davetiye kartı gönderilmemesi.

İkinci evliliğini yapan hanım nikâhta gelinlik giymemesi.

İkinci evliliğini yapan bir hanım ile erkeğin nikâh törenine yalnızca yakın dost ve akrabalar davet edilmesi.


Yanıt Açıklaması:

Dul veya boşanmış bir kadın 300 gün sonra evlenebilir. Ancak kadın tıbbi test sonucunda hamile olmadığını bir rapor ile kanıtladığında, mahkeme kararıyla bu süreyi kısaltarak daha önce de evlenebilir. (Ancak bu insan hakkı ihlalini ortadan kaldırmaya yönelik hukuki çalışmalar devam etmektedir.) Eşini kaybeden bir erkeğin de eşine saygı gereği, ikinci bir evlilik için en az altı ay beklemesi uygun görülür. Eşleri ister ölmüş, ister boşanmış olsun; ikinci evliliklerini yapmaya karar veren bir hanım ve erkeğin nikâh veya düğün merasimi için davetiye kartı gönderilmez, yalnızca eşe dosta telefonla ya da sözlü söylenir. İkinci evliliğini yapan bir hanım ile erkeğin nikâh törenine yalnızca yakın dost ve akrabalar davet edilir. İkinci evliliğini yapan hanım nikâhta gelinlik giymez; koyu renk takım (tayyör) giyer ve başını bir şapka ile süsler.

Yorumlar
  • 0 Yorum