Sosyal Davranış ve Protokol Deneme Sınavı Sorusu #1052552

Aşağıdakilerden hangisi yabancı konukların karşılanması, ağırlanması ve uğurlanması konusunda protokol kurallarından biri değildir?


Dış ülkeden resmî olarak davet edilen ya da kendisi resmî ziyarete veya çalışma ziyaretine gelen yabancı konukların karşılanması, ağırlanması ve uğurlanmasında karşılıklılık esastır.

Yönetici, yabancı konuğun geldiği ülkeye gitmemiş ve karşılıklılık ilkesi oluşmamış ise,  yabancı konuğu evsahibi yönetici davet ettiğinde hava limanında askeri tören birliği tarafından karşılanır.

Yabancı konuk eşli olarak geldiğinde, karşılayan evsahibi yönetici de konuğu eşli olarak karşılar. Eşli karşılamada evsahibi yöneticinin eşi (karısı) konuğun eşine (karısına) çiçek buketi sunar. Karşılama ve uğurlamada bulunan diğer görevliler eşsiz katılırlar.

Konuk eşli geldiğinde, evsahibinin eşi konuğun eşine özel ve sosyal programlarda eşlik eder.

Yabancı konukla yapılan ikili resmî görüşmeler ulusal dil (Türkçe) ile ve çevirmen aracılığıyla yapılır.


Yanıt Açıklaması:

Yönetici, yabancı konuğun geldiği ülkeye gitmemiş ve karşılıklılık ilkesi oluşmamış ise, bu durumda yabancı konuğu evsahibi yönetici davet ettiğinde hava limanında kendisi karşılar. Bu ziyareti konuk kendisi talep etmiş, evsahibi yönetici de kabul etmiş ise, bu durumda konuğu hava limanında yardımcısı veya dış ilişkiler sorumlusu ya da yönetici asistanı karşılar.Doğru cevap B seçeneğidir.

Yorumlar
  • 0 Yorum