Sosyal Davranış ve Protokol Deneme Sınavı Sorusu #953516

Türkiye'nin Rusya büyükelçisi bir dizi faaliyette bulunmak üzere Hatay ilimizi ziyaret edecektir. Bu ziyarette Hatay valiliği Büyükelçi onuruna bir yemek vermeyi planlamaktadır. Seçeneklerden hangisinin yemekte tatlı olarak  sunulması en uygun alternatif olacaktır? 


Baklava

Sütlaç

Künefe

Pişmaniye

Muhallebi


Yanıt Açıklaması:

Yemek davet ve ziyafetlerinde önemli olan yemek çeşidinin çokluğu ve bolluğu değil; davetlileri güler yüzle kabul ve karşılama, güzel bir sofra düzeni kurma ve masa süslemesi yapma; damak zevki veren güzel ve dengeli dört beş, en fazla altı çeşit yiyecek içeren bir menü hazırlamaktır. Menü hazırlamanın genel kuralları şunlardır: Menüde yabancı konuklara verilen ziyafetlerde ulusal nitelikli yemekler ve içecekler; özel ev davetlerinde yöresel yemekler sunulmalıdır. (Örneğin Aydınlı evsahibinin Kayserili konuğuna mantı ikram etmesi doğru değildir. Öte yandan, Kayserili bir evsahibinden de mantı ikramı beklenir.)
Menü; ülkenin ve yörenin koşulları, kurumun veya kişinin maddi gücü ve statüsü çerçevesinde hazırlanmalıdır. Menü seçiminde yemek çeşidinin çokluğundan ziyade dengeli olmasına dikkat edilmelidir. Aynı lezzette, aynı baharatları içeren ve içinde aynı maddelerin bulunduğu yemekler aynı menüde yer almamalıdır. Yemekler göze ve damağa hitap etmeli, sunulan yemeklerin süslemesine önem verilmelidir.

Yorumlar
  • 0 Yorum