Sosyal Davranış ve Protokol Deneme Sınavı Sorusu #1052597

Aşağıdakilerden hangisi kamu ve özel kurum ve kuruluşlarda (işletmelerde) tören organizasyonu için belirlenen esas ve usullere uygun bir tutum değildir?


Tören yapılacak alan veya salon ile platform ve kürsü çiçekler, ulusal ve kurumsal bayraklar ile süslenir.

Tören salonda düzenleniyor ise, sahnede ortaya bir kürsü, duvara göre sağ arka köşeye tepesi ay yıldızlı, kromajlı direğe çekili Türk Bayrağı; sol arka köşeye de tepesi yuvarlak, kromajlı direğe çekili kurumsal bayrak konur.

Tören alanı girişinde konukları karşılamak, onları oturacakları yerlere götürmek ve kendilerine eşlik etmek üzere, kurumun dış ilişkiler, protokol, halkla ilişkiler ve özel kalem (yönetici asistanlığı) birimlerinden yeteri sayıda personel tören günü görevlendirilirler.

Davet sahibi törene gelen tüm konukları dış kapıda kendisi karşılar; protokol görevlileri davetlilere eşlik ederek oturacakları yere götürürler.

Kokteyl ya da ikram sonunda, davet sahibi kurum amiri onur konuğuna eşlik ederek kurum çıkışında otomobile binişte kendisini uğurlar. Diğer konuklar davet sahibi kurum amirine teşekkür ederek veda ederler, ayrıca uğurlanmazlar.


Yanıt Açıklaması:

Tören yapılacak alan veya salon ile platform ve kürsü çiçekler, ulusal ve kurumsal bayraklar ile süslenir.Tören salonda düzenleniyor ise, sahnede ortaya bir kürsü, duvara göre sağ arka köşeye tepesi ay yıldızlı, kromajlı direğe çekili Türk Bayrağı; sol arka köşeye de tepesi yuvarlak, kromajlı direğe çekili kurumsal bayrak konur.Tören alanı girişinde konukları karşılamak, onları oturacakları yerlere götürmek ve kendilerine eşlik etmek üzere, kurumun dış ilişkiler, protokol, halkla ilişkiler ve özel kalem (yönetici asistanlığı) birimlerinden yeteri sayıda personel tören günü görevlendirilirler.Kokteyl ya da ikram sonunda, davet sahibi kurum amiri onur konuğuna eşlik ederek kurum çıkışında otomobile binişte kendisini uğurlar. Diğer konuklar davet sahibi kurum amirine teşekkür ederek veda ederler, ayrıca uğurlanmazlar.Törene gelen konukları dış kapıda davet sahibi yöneticinin yardımcısı ile protokol ya da halkla ilişkiler sorumlusu karşılar; protokol görevlileri davetlilere eşlik ederek oturacakları yere götürürler.Yanlış bilgi D seçeneğinde yer aldığından cevap Ddir.

Yorumlar
  • 0 Yorum