Sosyal Hizmet Kuramları 1 Deneme Sınavı Sorusu #1334559

Aşağıdakilerden hangi becerilere sahip olunması sosyal hizmet uzmanının öz denetim becerilerini geliştirdiğinin kanıtları olabilir?


itaatkar olma, sempati duyma ve zaman yönetimi becerileri

ilişki kurabilme, sempati duyma ve itaatkar olma becerileri

yansıtma, odaklanma ve stresi yönetme becerileri

sempati duyma, girişkenlik ve yansıtma becerileri

girişkenlik, stres yönetimi ve zaman yönetimi becerisi


Yanıt Açıklaması:

Sosyal hizmet uzmanının  öz yönetim becerileri kapsamında zaman, stres yönetimi ile girişkenlik becerilerine sahip olması gerektirmektedir. Bu beceriler, kısaca şöyle açıklanmaktadır:

Sosyal hizmet uzmanı iki uç nokta arasında dengenin kurulmasını sağlamaktadır. Her iki tarafın yapıcı bir şekilde etkileşim içinde olması ve dengenin sağlanması gerekmektedir. Girişkenlik etkili bir şekilde iletişim kurmayı ve müzakerede bulunmayı gerektirmektedir. Stres yönetimi konusunda sosyal hizmet uzmanı dikkatli olmalıdır. Sosyal hizmet mesleği sürekli baskı altındaki bir etkinlik olup sosyal hizmet uzmanı kendini dinleyerek bu baskıyı ortadan kaldırmak adına baş etme yeteneğini geliştirmeli aksi durumda gerekirse yardım almalıdır. O¨z yönetim becerilerinde bir diğer önemli nokta zaman yönetimidir. Sosyal hizmet uzmanının işini icra edebilmesi için zaman ve enerji sınırlıdır. Dolayısıyla zaman ve enerji tasarrufu için zaman yönetiminin mümkün olduğunca etkili yapılması gerekmektedir.

Yorumlar
  • 0 Yorum