Sosyal Hizmet Kuramları 1 Deneme Sınavı Sorusu #1232822

I-Sosyal hizmet uzmanı müracaatçılar konuşurken onların çeşitli temalara ve duygusal aşırı bildirimlerine dikkat etmeli.II-Sosyal hizmet uzmanı özetlemede anahtar fikir ve duyguları onların esas anlamlarına dair geniş ifadeler olarak birleştirmeli.III-Sosyal hizmet uzmanı özete yeni fikirler eklemelidirIV- Sosyal hizmet uzmanına özetini bildirmenin mi yoksa onlara esas temalar, anlaşmalar veya planları özetlemeyi istemenin mi daha yardımcı olacağına karar vermeli. Yukarıda verilenlerden hangisi/hangileri Sosyal hizmet uzmanının  özetleme becerisi ile ilgili noktalara dikkat etmesi gerekenler arasındadır.


I-III-IV

I-II-III-IV

I-II-IV

I-II-IIII

II-III-IV


Yanıt Açıklaması:

Sosyal hizmet uzmanı özetleme becerisi ile ilgili aşağıda yer alan önemli noktalarına
dikkat etmelidir.
• Sosyal hizmet uzmanı müracaatçılar konuşurken onların çeşitli temalara ve duygusal aşırı bildirimlerine dikkat etmeli.
• Sosyal hizmet uzmanı özetlemede anahtar fikir ve duyguları onların esas anlamlarına dair geniş ifadeler olarak birleştirmeli.
• Sosyal hizmet uzmanı özete yeni fikirler eklememeli.
• Sosyal hizmet uzmanına özetini bildirmenin mi yoksa onlara esas temalar, anlaşmalar veya planları özetlemeyi istemenin mi daha yardımcı olacağına karar vermeli.

Yorumlar
  • 0 Yorum