Sosyal Hizmet Kuramları 1 Deneme Sınavı Sorusu #1289788

Aşağıdakilerden hangisi sosyal hizmetin araştırma sürecinin bir özelliği değildir?


Sosyal hizmet uzmanları, bilimsel araştırmaya bilgi sağlamak için uygulama deneyimlerini kullanırlar.

Sosyal hizmet araştırmalarının gelişmemesi ve yeterli düzeyde olmayışının en önemli nedenlerinden biri sosyal hizmete özgü bir yöntemin kullanılmamasıdır.

Araştırma üreticisi olarak sosyal hizmet uzmanı; sosyal hizmet araştırmaları ile üretilen yeni bilgileri uygulamaya aktarma yani uygulama sürecinde araştırma bilgisinden yararlanmaktadır.

Etik, sosyal hizmet araştırmasına engel teşkil edecek bir kavramdır.

Sosyal hizmetin bilgi birikimine önemli katkı sağlayan araştırma, sosyal müdahalesinde uzmana öngörü sağlama özelliği göstermektedir.


Yanıt Açıklaması:

A,B,D ve E seçeneklerinde yer alan ifadeler doğru ifadelerdir. C seçeneğinde yer alan ifade ise sosyal hizmet araştırmalarına ilişkin yanlış bir ifadedir. Sosyal hizmet uzmanının, araştırma üreticisi ve tüketicisi olarak iki tür araştırmacı rolü bulunmaktadır. Araştırma üreticisi olarak sosyal hizmet uzmanları ilgi alanına giren konularda hâlihazırdaki bilgi eksikliğini gidermek amacıyla araştırma yapmaktadır. Araştırma tüketicisi olarak sosyal hizmet uzmanı ise sosyal hizmet araştırmaları ile üretilen yeni bilgileri uygulamaya aktarma yani uygulama sürecinde araştırma bilgisinden yararlanmaktadır.

Yorumlar
  • 0 Yorum