Sosyal Hizmet Kuramları 1 Deneme Sınavı Sorusu #1334464

Aşağıdakilerden hangisi sosyal hizmet araştırmasının içeriğinde yer alan verilerden biridir?


Birey olarak müracaatçıların davranışları ve aileleri ve küçük gruplar gibi onlara yakın olanlarla etkileşimlerini incelemektedir.

İnsanların sosyal işlevselliğini tanımlayan verileri toplamakta, organize ve analiz etmektedir. 

Gözlem, deneyim ve temel öğretileri yeni teknikler yaratmak, yeni uygulama yolları formüle etmek ve yeni program ve politikalar geliştirmek için kullanmaktadır. 

Sosyal hizmet müdahalelerine rehberlik edecek teklifleri hazırlarken kavramsal çerçevelerin temeli olarak, verileri kullanmaktadır.

Mevcut müdahaleleri ve onların insanların sosyal işlevselliği üzerindeki etkisini objektif olarak incelemektedir. 


Yanıt Açıklaması:

Sosyal hizmet fizik, kimya, biyoloji gibi bilim dalları ile aynı düzlemde olan bir bilim değildir. Sosyal hizmet, aşağıdaki özelliklerinden dolayı bir bilim olarak adlandırılmaktadır:

• İnsanların sosyal işlevselliğini tanımlayan verileri toplamakta, organize ve analiz etmektedir.

• Gözlem, deneyim ve temel öğretileri yeni teknikler yaratmak, yeni uygulama yolları formüle etmek ve yeni program ve politikalar geliştirmek için kullanmaktadır.

• Sosyal hizmet müdahalelerine rehberlik edecek teklifleri hazırlarken kavramsal çerçevelerin temeli olarak, verileri kullanmaktadır.

• Mevcut müdahaleleri ve onların insanların sosyal işlevselliği üzerindeki etkisini objektif olarak incelemektedir. 

Sosyal hizmet araştırmasının içeriğini aşağıda yer alan kategoriler oluşturmaktadır. Bu kategorilerin her biri sosyal hizmet uygulamasında araştırmanın neden önemli olduğuna ilişkin verileri işaret etmektedir: Hizmetlerin müracaatçılara nasıl sağlandığı, Birey olarak müracaatçıların davranışları ve aileleri ve küçük gruplar gibi onlara yakın olanlarla etkileşimleri,
Toplum ve sosyal politikaların incelenmesi, Sosyal hizmet uzmanlarının tutumları, eğitimsel geçmişleri ve organizasyonlar, Amaçlarını yerine getirmede nasıl başarılı olduğu, Müracaatçılara verilen hizmetlerin spesifik olarak ne ile ilgilendiği sosyal hizmet araştırmasının içeriğinde yer alan veriler arasındadır. Dolayısıyla doğru cevap A'dır.

Yorumlar
  • 0 Yorum