Sosyal Hizmet Kuramları 1 Deneme Sınavı Sorusu #1334641

Sosyal hizmet uzmanının sahip olması gereken mesleki rol ve görevler vardır. Bunlardan biri de "sosyal değişme ajanı olarak sosyal hizmet uzmanı"dır. Buna göre aşağıda verilen bilgilerden hangisi bu rol kapsamnda ele alınmaktadır?


Kanıta dayalı değerlendirmeleri uygulama ve bireylere, ailelere, ya da küçük gruplara, hayatlarındaki sosyal ve psikolojik sorunlar ile başa çıkmak için yardımcı olacak müdahaleleri yapmaktadır.

Mevcut kaynakların ihtiyaçlar için yeterli olup olmadığına bakmakta, sosyal sorunlara katkı verecek biçimde kaynak yaratmakta veya yeterli kaynak yok ise koşulların değişimi için teşvik edici eylemleri harekete geçirmektedir.

Küreselleşen ve sürekli değişen dünyada, uzman bilgilerini, değerlerini, uygulamalarına rehberlik eden becerilerini sürekli geliştirerek sosyal hizmetin bilgi temelini bu gelişen bilgiler ve gelişmeler ışığında geliştirmektedir.

Müracaatçı ile topluluk kaynakları arasındaki bağlantıya yardımcı olan profesyonel insan konumında olarak hizmete ihtiyacı olan bireyler ile bu bireylere hizmet verecek olanları bir araya getirmeye yardımcı olmaktadır.

Kaynakların müracaatçıların ihtiyaçlarını karşılaması için onların hakları için savunuculuk yapmakta ve kaynak paylaşımı sürecinin tüm müracaatçılar için açık ve adil sağlanması için çabalamaktadır.


Yanıt Açıklaması:

Sosyal değişme ajanı olarak sosyal hizmet uzmanı; mevcut kaynakların ihtiyaçlar için yeterli olup olmadığına bakmakta, sosyal sorunlara katkı verecek biçimde kaynak yaratmakta veya yeterli kaynak yok ise koşulların değişimi için teşvik edici eylemleri harekete geçirmektedir

Yorumlar
  • 0 Yorum