Sosyal Hizmet Kuramları 1 Deneme Sınavı Sorusu #1334952

Ben ötesi yaklaşımla ilgili verilen bilgilerden hangisi doğru değildir?


Ben ötesi yaklaşımı temelde sosyoloji alanında kullanılan bir yaklaşımdır.

Ben ötesi bakış açısı sadece mantıksal bilgi edinme ve bilimsel anlam konusunda değil aynı zamanda alan olarak edebiyat, felsefe, sanat ve din alanında da bilgilidir.

Ben ötesi yaklaşım özellikle bazı müracaatçıların kendi dini ve kültürel törenleri kullanılarak iyileşmesi ve gelişmesine yardımcı olmakta çok faydalı olabilir.

En üst seviyede mutluluk yönetimi ve kişiliğin gelişmemiş veya kaybolmuş karanlık kısımlarının bütünleşmesini kapsayan tinsel gelişim üzerine odaklanır.

Ben ötesi yaklaşım çok kapsamlıdır; Birinci, İkinci ve Üçüncü Güç psikoloji kullanılır.


Yanıt Açıklaması:

Ben ötesi yaklaşım, en üst seviyede mutluluk yönetimi ve kişiliğin gelişmemiş veya kaybolmuş karanlık kısımlarının bütünleşmesini kapsayan tinsel gelişim üzerine odaklanır. İnsan gelişiminin bütün boyutları özellikle de sosyal hizmet uygulamalarında göz ardı edilen tinsel boyut dikkate alınmaktadır. Müracaatçıların yaş, kültür, cinsiyet vb. noktalardaki farklılıkları ilişkilendirilebilir bir temel tinsel boyut elde etmek için dikkate alınır. Ben ötesi yaklaşım çok kapsamlıdır; Birinci, İkinci ve Üçüncü Güç psikoloji kullanılır (Derezotes, 2000) Ben ötesi yaklaşım özellikle bazı müracaatçıların kendi dini ve kültürel törenleri kullanılarak iyileşmesi ve gelişmesine yardımcı olmakta çok faydalı olabilir. Örneğin, bazı yerli Amerikalı müracaatçıların kendi genel gelişimlerinde atalarından kalma geleneksel yöntemleri kullandıklarını ve çok hızlı ve etkili bir yardımının olduğu rapor edilmiştir. A şıkkında verilen bilgi yapısal-işlevci yaklaşıma ait bir bilgidir.

Yorumlar
  • 0 Yorum