Sosyal Hizmet Kuramları 2 Deneme Sınavı Sorusu #883493

Hangisi grup öncesi planlama aşamasında ihtiyaçların belirlenmesi konusunda sosyal hizmet uzmanının düşünmesi gereken noktalardan biri değildir?


Hedeflenen müracaatçı kitlesi içindeki insanların kendilerine göre, kuruma göre, diğer sosyal hizmet uzmanlarına göre, ilgili diğer kişilere göre ve planlama yapan sosyal hizmet uzmanına göre ihtiyaçları nelerdir?

İhtiyaçlar üzerinde etkisi olan olası grup üyelerinin sosyal bağlam ögeleri nelerdir?

Olası grup üyelerinin gelişimsel ihtiyaçları nelerdir?

Planlanmakta olan grup hangi ihtiyaçlara hitap edecektir?

Olası grup üyelerinin gelecekle ilgili kaygıları nelerdir?


Yanıt Açıklaması:

Grup öncesi planlama aşamasında ihtiyaçların belirlenmesi konusunda sosyal hizmet uzmanının birçok noktayı düşünmesi gerekmektedir: • Hedeflenen müracaatçı kitlesi içindeki insanların kendilerine göre, kuruma göre, diğer sosyal hizmet uzmanlarına göre, ilgili diğer kişilere göre ve planlama yapan sosyal hizmet uzmanına göre ihtiyaçları nelerdir? • İhtiyaçların algısı konusundaki önemli benzerlikler ve farklılıklar nelerdir, hangi yönden bu algılar faydalıdır, hangi yönden uyumsuzdur, hangi algıların açıklığa kavuşturulması ve uzlaştırılması gerekmektedir? • İhtiyaçlar üzerinde etkisi olan olası grup üyelerinin sosyal bağlam ögeleri nelerdir?  (değerler, tavırlar, ekonomik durum, toplum kaynakları vb.) •Olası grup üyelerinin gelişimsel ihtiyaçları nelerdir? • Planlanmakta olan grup hangi ihtiyaçlara hitap edecektir? Görüldüğü gibi bunlar arasında gelecek kaygısı ile ilgili bir ifade yer almamaktadır.

Yorumlar
  • 0 Yorum