Sosyal Hizmet Kuramları 2 Deneme Sınavı Sorusu #883390

Sosyal hizmet uzmanının müracaatçı ile amaçları oluşturmasının yardım süreci açısından faydaları arasında hangisi yer almaz?


Uygun bir sonuç üretmeyi amaçlayan sosyal hizmet uzmanı ve müracaatçı, amaçları oluşturarak sorun tanımına ve değişikliklere daha hâkim olmalarını sağlamaktadırlar.

Amaçları oluşturmak, müracaatçının ilgilerinin ve sorunun tanımlanmasını sağlamakta ve müracaatçının güçlenmesini kolaylaştırmaktadır.

Sosyal hizmet uzmanı belirlenen amaçlara yönelik birincil görevi olan tavsiye verme ilkesini yerine getirebilmektedir.

Amaçlar yardım sürecinde hem sosyal hizmet uzmanı hem de müracaatçıya yardım eden değerlendirme ve yöntem önermektedir.

Dikkatlice tanımlanmış amaçlar, değerlendirmenin daha kolay yapılmasına katkıda bulunmaktadır.


Yanıt Açıklaması:

C seçeneği dışındaki bütün ifadeler sosyal hizmet uzmanının müracaatçı ile amaçları oluşturmasının yardım süreci açısından faydaları arasında yer almaktadır. Sosyal hizmet uzmanlarının rolü, her bir uygulanabilir seçeneğin muhtemel sonuçlarını açığa çıkarmak ve müracaatçının anlamasına yardımcı olmaktır. Tavsiye vermek ve müracaatçı için seçim yapmak, sosyal hizmet uzmanlarının birincil rolü değildir. Tavsiye vermeme ilkesi, sosyal hizmet uzmanlarının müracaatçıların göz önünde bulundurmadığı seçenekleri göstermeme anlamına gelmemektedir. Tersine, sosyal hizmet uzmanlarının sorumluluğu olası seçenekleri önermek ve müracaatçılar ile birlikte keşfetmektir.

Yorumlar
  • 0 Yorum